top of page

Renate Arends

specialist op het gebied van stemgebruik
internationaal sopraan

DSC07917_edited.jpg

Het ontstaan van Intent Kracht in Klank

Als enthousiaste zangeres en ervaren stemcoach heb ik mijn praktijk Intent Kracht in Klank opgericht met een passie voor het verbeteren van stemmen en het versterken van klank. Mijn reis begon met mijn eigen ervaringen als klassiek zangeres en de intensieve opleiding tot 'intuition practitioner' bij het Centrum Voor Effectieve Intuitie, waar ik mijn talenten en kwaliteiten verder kon ontwikkelen.
Door mijn expertise in zang, stemcoaching en intuïtieve groei te combineren, wil ik meer mensen helpen om hun stem en klank krachtiger te maken en zichzelf op een heldere en expressieve manier te leren uiten.
Ieder mens wil en kan communiceren en expressie geven aan zichzelf. De stem en klank zijn daar een krachtig middel toe.

site renate DSC01893.jpg
DSC07522_edited.jpg

Korte Biografie

Ik ben als sopraan al zo een 25 jaar actief op de binnen- en buitenlandse muziekpodia. Mijn liefde voor zingen en voor de muziek beslaat een breed interessegebied. Zingen is voor mij een tweede natuur en een onlosmakelijk deel van mijn leven en geluk. 
Ik werk en werkte met vele dirigenten en regisseurs  voor internationale operahuizen, orkesten en concertzalen. In Nederland zong ik ook operarollen bij de Nationale Opera & Ballet.
Ik heb een flexibele stem die zich leent zich voor uiteenlopende muziekstijlen, van Barokmuziek tot hedendaagse composities binnen het klassieke repertoire. Ik beweeg me graag tussen deze uitersten die telkens weer een andere kleur en klank vragen.
Coachen, zanglessen en stemontwikkeling maken ook vanzelfsprekend onderdeel van mijn professionele leven. Ik werkte voor verschillende conservatoria in binnen- en buitenland waar ik meerdere masterclasses en workshops gaf. 
voor meer informatie ga naar : www.renate-arends.info
 

bottom of page