top of page
water renate jpg.jpg

Renate Arends

Specialist op het gebied van stemgebruik

internationaal sopraan

DSC07917_edited.jpg
site renate DSC01893.jpg
DSC07522_edited.jpg
Het ontstaan van IntentKrachtinKlank

Mijn werk als stemcoach voor IntentKrachtinKlank is het resultaat van de behoefte om met mijn ervaringen als zangeres en zangleraar meer te doen. De 4 jarige opleiding tot 'intuition practitioner' die ik doorliep bij het Centrum Voor Effectieve Intuitie heeft mij daarbij ook zeer geholpen. Deze opleiding bood mij een krachtig persoonlijk ontwikkelings traject waardoor ik een veel duidelijker zicht kreeg op mijn talenten en kwaliteiten.                                                     
Mijn zangexpertise, stemcoaching en intuitieve ontwikkeling bleken een perfecte combinatie om IntentKrachtinKlank te starten en zo meer mensen te bereiken. 

Ieder mens wil en kan communiceren en expressie geven aan zichzelf. Jouw stem en jouw klank zijn daar een krachtig middel toe. Hoe meer we onze klank kunnen verbinden met ons lichaam, gevoel, innerlijke stem en intuitie hoe krachtiger we ons voelen en hoe helderder we onzelf kunnen uitdragen.

 
Korte Biografie

Renate Arends is als sopraan al zo een 25 jaar actief op de binnen- en buitenlandse muziekpodia. Haar liefde voor de muziek beslaat een breed interessegebied. Zingen is voor haar een tweede natuur en een onlosmakelijk deel van haar leven en geluk. 
Renate werkte met vele dirigenten en regisseurs  voor internationale operahuizen, orkesten en concertzalen. In Nederland zong ze ook bij de Nationale Opera & Ballet.
Renate's flexibele stem leent zich voor uiteenlopende muziekstijlen, van Barokmuziek tot hedendaagse composities binnen het klassieke repertoire. Zij beweegt zich graag tussen deze uitersten die telkens weer een andere kleur en klank vragen.
 
Coachen, zanglessen en stemontwikkeling maken ook vanzelfsprekend onderdeel van haar professionele leven. Zij werkte voor verschillende conservatoria in binnen- en buitenland waar zij meerdere masterclasses en workshops gaf. 
voor meer informatie ga naar : www.renate-arends.info
 
bottom of page